Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro.

Camerele de Comerț și Industrie furnizori importanți de formare profesională

Postat 13/01/2022
Camerele de Comerț și Industrie  furnizori importanți de formare profesională

Formarea profesională a adulților, la nivel national, depinde  de nivelul de dezvoltare și structura economică, evoluția tehnologică, corelarea finalităților educaționale ale sistemului formal de educație cu nevoile pieței muncii, cadrul legal și instituțional, politicile publice de educație și formare.

Educația și formarea profesională – element de bază al politicilor sociale și de ocupare a forței de muncă, se desfășoară, de obicei, ca formă de educație inițială, școlară, înainte de începerea vieții profesionale sau în centre de formare, iar actualizarea cunoștințelor, dezvoltarea de noi competențe, reorientarea în carieră, dezvoltarea profesională și personală se realizează în cadrul formării profesionale continue a adulților, în mod special prin furnizorii autorizați de formare profesională,  prin programele de calificare/recalificare, programe de initiere, perfectionare sau specializare.

Printre principalii furnizori autorizați de formare profesională din țara noastră, se numără camerele de comerț și industie județene,  ce au drept scop dezvoltarea unui mediu de afaceri stabil, predictibil şi corect care să contribuie nemijlocit la dezvoltarea economică.

Articolul de față urmărește prezentarea programelor de formare profesională autorizate, ale Camerelor de Comerț și Industrie din Regiunile NV care sunt active în domeniul formării profesionale pentru adulți.

Regiunea NV:

Mai multe detalii despre cursuri, găsiți aici.

Mai multe detalii despre cursuri, găsiți aici.

Mai multe detalii despre cursuri, găsiți aici.

Camerele de Comerț și Industrie sunt foarte active și în domeniul formării non-formale și informale asigurând, la cererea unor terțe părți, derularea unor programe de formare care nu sunt autorizate, ele fiind recunoscute însă de companiile care le solicită. În general aceste tipuri de formare rezultă din asocieri la nivel european, în cadrul unor proiecte finanțate din fonduri ale Comisiei Europene cum sunt programul Erasmus+, Life, Horizon 2020, etc. Astfel, experiența unor parteneri diferiți este pusă în valoare și rezolvă anumite nevoi care nu sunt acoperite de oferta la nivel național. Aceste cursuri devin parte a portofoliului instituțiilor ce le crează și aduc o valuare adăugtă, deosebită, acestora.

Așadar vă punem la dispoziție , în Regiunea NV un portofoliu important de programe de formare iar experții proiectului, din Cluj și Bistrița, sunt gata să vă ajute să alegeți un program de formare care să răspundă nevoilor de dezvoltare personală pe care le aveți. Trebuie doar să accesați Centrul Virtual de resurse creat în cadrul proiectului Atelierul de Învățare unde  vă asistăm cu drag!

Articol realizat de Dora Baba, expert formare profesională partener



 



Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙