Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro.
Economia circulară : Introducere

Economia circulară : Introducere

Cursul online Economia circulară : Introducere este un curs gratuit condus de TU Delft și co-creat împreună cu Fundația Ellen MacArthur și Centrul Leiden-Delft-Erasmus pentru Sustenabilitate.
Societatea noastră globală nu este durabilă. Știm cu toții despre provocările cu care ne confruntăm: deșeuri, schimbări climatice, lipsa resurselor, pierderea biodiversității. În același timp, vrem să ne susținem economiile și să oferim oportunități unei populații mondiale în creștere. Acest curs este despre oferirea de soluții în care credem cu adevărat: o economie circulară.
Tip de curs:Neacreditat
Modul de predare:Online
Domeniu:Economie circulara

În acest curs explorăm Economia circulară: modul în care companiile pot crea valoare prin reutilizarea și reciclarea produselor, modul în care designerii pot veni cu soluții uimitor de inteligente și cum puteți contribui la realizarea economiei circulare.

Veți învăța să vă gândiți din nou la sistemul economic pe care îl experimentați în fiecare zi și să acționați în funcție de el. Fii un lider în această schimbare majoră de paradigmă! Formați un viitor mai circular împreună cu rețeaua noastră globală.Structura cursului

Sunt puse la dispoziție 7 lecții:
 

  • Lecția 1: Ce este economia circulară?
Cum poate economia circulară să ofere soluții la provocările pe care le aduce economia noastră liniară actuală? Explorăm rădăcinile economiei circulare împreună cu experți în domeniile ecologiei industriale, leagăn la leagăn și biomimicrie.
 
  • Lecția 2: Valoarea afacerii într-o economie circulară
Prin intermediul lanțurilor de aprovizionare cu buclă închisă și logisticii inversate, se creează noi oportunități pentru afaceri. Acest episod explorează crearea de valoare și noile modele de afaceri într-o economie circulară.
 
  • Lecția 3: Produse de lungă durată
Cu cât bucla este mai mică, cu atât este mai mare rentabilitatea sistemului. Privim extinderea duratei de viață a produsului prin ochii designerilor și antreprenorilor. Vino cu noi în cafeneaua noastră de reparații!
 
  • Lecția 4: Re-fabricare
Re-fabricarea permite companiilor să recapete valoare la nivel de produs sau componentă. În prezent este redescoperit ca o oportunitate de afaceri promițătoare. Vom explora subiectul împreună cu cercetători și antreprenori.
 
  • Lecția 5: Deșeuri = hrană
Acest episod discută despre modul în care ne putem inspira din natură, atunci când am reproiectat modul în care ne ocupăm de deșeuri. Vă vom prezenta un fascinant studiu de caz circular. Puteți identifica oportunități de schimbare în propria zonă?
 
  • Lecția 6: Gândirea sisemică
Trecerea de la liniar la circular nu trebuie subestimată. Acest episod va discuta amploarea și durata tranziției. De asemenea, se va întreba, este economia circulară cu adevărat durabilă?
 
  • Lecția 7: Cerc complet
Încheiem cursul cu o selecție de narațiuni pentru o economie circulară. Un examen final vă va testa cunoștințele dobândite în ultimele 6 episoade.
Licență
Cu excepția cazului în care se specifică altfel, materialele cursului acestui curs sunt Copyright Delft University of Technology și sunt licențiate sub o licență internațională Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0.
 

Detaliile cursului

Funcțiile cursului

Lecții: 7

Oferit de TU Delft

Program: cu ritm propriu,
max 7 săptămâni (6 ore /săptămână)

Tutoriale video

Nivel: începător

Acces nelimitat

Gratuit 100% online

Certificare obținut la finalizarea cursului 


Link de acces: https://online-learning.tudelft.nl/courses/circular-economy-design-and-technology/
 
Pentru înscriere e nevoie să vă conectați cu o adresă de email.
Articol realizat de  Monica Mureșan-Responsabil implementare, Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud
Sursa pozelor: www.canva.com

Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙