Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro.

Puterea motivației și cunoașterii de sine.

Postat 20/12/2023
Puterea motivației și cunoașterii de sine.
Atunci când ești în căutarea unui job poți întâmpina multe provocări. Procesul poate fi mai mult sau mai puți anevoios, în funcție și de cât de sigur/ă ești pe ceea ce cauți, ceea ce vrei și ceea ce poți oferi. Piața muncii este, în fond, o piață, unde angajații și angajatorii fac schimb de resurse (financiare, de timp, de abilități și competențe).
Iată 6 sfaturi utile pentru a-ți transforma procesul de căutare a job-ului potrivit într-unul plăcut pentru tine și, mai ales, scurt!
  1. Autoevaluare obiectivă
Pentru a identifica locul de muncă în care te potrivești cel mai bine, trebuie să îți răspunzi la câteva întrebări cheie: Care sunt punctele tale forte? Care sunt punctele tale slabe? Ce știi să faci cu adevărat? Dar mai ales, ce îți place să faci cu adevărat? Care sunt valorile tale din punct de vedere profesional?
  1. Explorează
A te cunoaște și a te înțelege poate face diferența între un job la care mergi cu drag și unul de la care nu vei avea nici o satisfacție. Acordă-ți timp pentru a te cunoaște. Dacă ești la început de drum, de exemplu, caută să faci activități cât mai diferite, pe durate mai scurte, pentru a găsi ceea ce îți place și ți se potrivește cel mai bine.
Te poți folosi de resurse online – evenimente online gratuite, forumuri cu discuții despre activitățile de zi cu zi ale unor profesioniști din diverse domenii, interviuri. Toate aceste resurse te pot ajuta să îți faci o idee.
Iar dacă nu ești la început de drum, prima întrebare la care ar trebui să răspunzi este: îmi plăcea cu adevărat ceea ce făceam înainte?
Nu uita că sunt multe companii care ofertă stagii/internship-uri plătite, pe durate scurte de 1-3 luni, timp în care poți testa dacă ți-ar plăcea un rol, un domeniu sau chiar colectivul de muncă.
  1. Setează-ți așteptări și obiective profesionale clare
Definește-ți obiectivele tale profesionale și așteptările pe care le ai de la un job. Pot fi obiective pe termen scurt, mediu, lung sau din toate cele 3. Clasica întrebare „unde te vezi peste x ani” poate fi punctul tău de pornire. Te vei scuti, așadar, de interviuri la job-uri din ale căror descriere îți poți da seama că nu sunt potrivite pentru tine și pentru obiectivul/obiectivele tale. Astfel, vei economisi resurse importante pentru acele job-uri pe care le crezi potrivite.
  1. Caută îndrumare din exterior
Dacă simți că nu te descurci pe cont propriu, nu te descuraja! Sunt o mulțime de specialiști gata să te ajute să îți răspunzi la toate întrebările. Chiar și un membru al familiei sau un prieten apropiat îți poate oferi o perspectivă exterioară care te poate ajuta să vezi lucrurile altfel și să iei decizii conștiente.
  1. Menține-te pozitiv!
Știm , pare ușor de zis. Dar un mod de gândire pozitiv poate să te ajute să vezi lucrurile clar. O perspectivă pozitivă te poate face, de asemenea, mai dezirabil pentru angajator deoarece este probabil că aceștia să fie atrași de energia și determinarea ta.
  1. Dezvoltă-ți abilitățile și competențele
Profită de acest timp de căutare pentru a-ți dezvolta abilități și competențe noi. Există o mulțime de cursuri, atât gratuite cât și contra cost, care te pot ajuta să te dezvolți profesional. Ca prim pas, poți consulta lista noastră de recomandări de aici: https://www.atelieruldeinvatare.ro/cursuri
Șomajul/Inactivitatea poate fi o perioadă dificilă, dar auto-motivarea este cel mai valoros partener în această călătorie. Menținând o mentalitate pozitivă, menținând consecvență și construind abilități, îți poți crește șansele de a obține locul de muncă potrivit. Implementarea unor strategii precum stabilirea de obiective clare, crearea de rutine și menținerea conexiunii cu colegii și prietenii, nu te poate doar ajuta să menții automotivarea, ci și să îți îmbunătățești rezultatele căutării unui loc de muncă.
Amintește-ți mereu că totul este temporar și poți transforma acest proces într-o oportunitate de creștere personală și profesională.
 


Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙