Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro.

Arta interviului de angajare: 5 reguli simple

Postat 06/09/2023
Arta interviului de angajare: 5 reguli simple
Interviurile de angajare sunt inevitabile atunci când aplici pentru un loc de muncă, iar modul în care te prezinți la interviu & modul în care te comporți, poate influența semnificativ șansele tale de obținere a acelui loc de muncă.
Pe lângă faptul că este important să răspunzi concret și obiectiv la întrebările adresate, există câteva reguli de etichetă/conduită care te pot ajuta să lași o impresie pozitivă. Iată o selecție a celor mai importante dintre acestea:
  1. Punctualitatea
A fi punctual arată respect pentru timpul acordat intervievatorului și sugerează că ești de încredere Așadar, asigură-te că ajungi la timp (poate chiar cu 5-10 minute înainte de ora stabilită).
  1. Ținuta
Este recomandat să alegeți o ținută potrivită pentru domeniul și cultura companiei. Dacă ai îndoieli cu privire la tipul ținutei pe care să o alegi, ține minte că e mai bine să fii „prea bine îmbrăcat/ă” decât „prea puțin bine îmbrăcat/ă”. De asemenea, te poți uita pe paginile web sau de Facebook ale companiei, pentru a îți face o idee despre viziunea lor.
  1. Limbajul corpului
Limbajul corpului pozitiv transmite încredere și entuziasm. Așadar, acordă atenție mișcărilor și pozițiilor tale, menține contact vizual cu intervievatorul și ține spatele drept 😊
  1. Ascultă și întreabă
Acordă atenție întrebărilor intervievatorului și răspundeți concret la întrebări. Evită să întrerupi interlocutorul. Dacă simți că sunt prea multe întrebări, poți nota într-un carnețel subiectele care par să intereseze pentru a răspunde la fiecare.
Angajatorul/reprezentantul acestuia nu este singurul care poate pune întrebări. Pregătește-te și tu cu întrebări pentru a-ți arăta interesul pentru locul de muncă și companie. Poate ești curios de ce locul de muncă nu este ocupat, de ce a plecat persoana de dinaintea ta, cu cine vei lucra sau pur și simplu care sunt așteptările lor.
  1. Fi pozitiv/ă, autentic/ă și onest/ă
Păstrează o atitudine pozitivă pe durata interviului și evită să aduci critici sau să contrazici interlocutorul.
Dacă nu ști răspunsul la o întrebare, este în regulă să recunoști asta. Nu le putem ști pe toate 😊 Iar dacă vei avea joc de rol, nu încerca să pari ceea ce nu vei fi. Ideile, valorile și abilitățile tale pot fi apreciate și valorificate într-o altă companie.

În timp ce calificările și experiența sunt esențiale, comportamentul/ conduita în timpul interviului poate crește sau reduce șansele de a ocupa postul pentru care ai aplicat. Demonstrând punctualitate, profesionalism și respect atât pentru intervievatori, cât și pentru companie, poți crește șansele de a lăsa o impresie pozitivă, astfel apropiindu-te de obiectivele dorite în carieră.
Ține minte, în lumea interviurilor de angajare contează nu doar ceea ce spui, ci și felul în care îl spui.
 


Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙